Din smagsoplevelse er en kompleks proces, hvor hele tungen, ganen og svælget er involveret. Vi har i figuren forsøgt at forsimple processen og forståelsen ved helt overordnet at vise, hvor smagsløgene – der registrerer smagene sød, sur, salt, bitter og umami – sidder på tungen.
Du vil sikkert opleve, at når du spiser mørk chokolade, at der både er en sødme men måske også bitre smagsnoter. Det skyldes så at smagen slår igennem på flere smagsnoter og dermed ikke er så forsimplet.
SØDME:
smages på tungespidsen.
SALT:
smages på de forreste sider af tungen.
SYRLIGT:
smages på siderne af tungen.
BITTERT:
smages bagerst på tungen.
UMAMI:
Umami betyder velsmag og er bedst beskrevet som en fyldig smag. Smages midt på tungen.
Når du smager en espresso brygget på Merrild økologiske lys-ristede bønner, vil du opleve en kompleks smagsudvikling fra start til slut. Startende med den dominerende naturlige sødme fra sød frugt og blomster over i en subtil delikat syrlighed af citrusfrugter.
100% håndplukkede bønner. Bærerne høstes nænsomt med hånden for at få de bedste og perfekt modnede bær. |
100% højlands arabica bønner. |
100% vaskede bønner. |
Økologisk dyrkede kaffebønner uden syntetiske pesticider og tilsætningsstoffer – bedre for miljø, drikkevand og dyreliv. |
Når du smager en Flat White -brygget på Merrild Signature Blend No. 56’s mellemristede bønner, vil du opleve en balanceret smags-udvikling startende med de -dominerende sødmefulde noter af naturlig sød frugt og karamel til de subtile og veludviklede intense noter af kakao.
100% højlands arabica bønner. |
60% håndplukkede bønner. Bærerne høstes nænsomt med hånden for at få de bedste og perfekt modnede bær. |
60% vaskede bønner. |
Når du smager en Americano brygget på Merrilds Crema -certificerede mørkristede bønner, vil du opleve en intens smagsudvikling, startende med en let sødme af de dominerende noter; karamel og chokolade, som bevæger sig over i en subtil smag af ristet korn kombineret med skøn bitterhed, som du kender fra mørk chokolade.
100% højlands arabica bønner. |
Bønner fra kaffefarme, der arbejder for at forbedre de sociale forhold og dyrke bedre afgrøder med en mere klimatilpasset produktion. |
Når du smager en Macchiato brygget på Merrild Signature Blend No. 64s ”Slow roasted” mørkristede bønner, vil du opleve en pirrende intens smagsudvikling, startende med sødme fra de subtile noter af chokolade, som bevæger sig over i mere dominerende noter af kakao og nødder – som følge af blendets mørkere ristning.
100% højlands arabica bønner. |
60% håndplukkede bønner. Bærerne høstes nænsomt med hånden for at få de bedste og perfekt modnede bær. |
60% vaskede bønner. |
DER ER EN ESPRESSO TIL ALLE! Ja, du hørte rigtigt, vi tør godt at love, at der er en Espresso til din smag. For Espresso er ikke bare Espresso, smagen varierer med kaffeblendet og ristningen. Udforsk Merrilds bønneserie fyldt med smagsvariation og prøv bl.a. en Espresso Blonde på lysristede økobønner – der med delikate noter af sød frugt, blomster og citrus giver en let og lys Espresso-oplevelse. Søger du en mere klassisk kraftfuld og dyb Espresso, kan du finde det med Crema eller Signature Blend No. 64 – Merrild har smagen til dig. Smag og find din foretrukne bønne til Latte Macchiato, Flat White, Americano eller Espresso.
Vi håber, du har lyst til at få smag for mere.
Alle rettigheder tilhører Merrild 2024