DER ER EN ESPRESSO TIL ALLE! Ja, du hørte rigtigt, vi tør godt at love, at der er en Espresso til din smag. For Espresso er ikke bare Espresso, smagen varierer med kaffeblendet og ristningen. Udforsk Merrilds bønneserie fyldt med smagsvariation og prøv bl.a. en Espresso Blonde på lysristede økobønner – der med delikate noter af sød frugt, blomster og citrus giver en let og lys Espresso-oplevelse. Søger du en mere klassisk kraftfuld og dyb Espresso, kan du finde det med Crema eller Signature Blend No. 64 – Merrild har smagen til dig. Smag og find din foretrukne bønne til Latte Macchiato, Flat White, Americano eller Espresso.
Vi håber, du har lyst til at få smag for mere.
Din smagsoplevelse er en kompleks proces, hvor hele tungen, ganen og svælget er involveret. Vi har i figuren forsøgt at forsimple processen og forståelsen ved helt overordnet at vise, hvor smagsløgene – der registrerer smagene sød, sur, salt, bitter og umami – sidder på tungen.
Du vil sikkert opleve, at når du spiser mørk chokolade, at der både er en sødme men måske også bitre smagsnoter. Det skyldes så at smagen slår igennem på flere smagsnoter og dermed ikke er så forsimplet.
SØDME:
smages på tungespidsen.
SALT:
smages på de forreste sider af tungen.
SYRLIGT:
smages på siderne af tungen.
BITTERT:
smages bagerst på tungen.
UMAMI:
Umami betyder velsmag og er bedst beskrevet som en fyldig smag. Smages midt på tungen.
Alle rettigheder tilhører Merrild 2024