Økologisk, fin og fyldig

Merrild Økologisk No. 806 er en aromatisk højlandsblanding fra Peru og Honduras. De fine, økologiske Arabica-bønner er dyrket med dobbelt kærlighed. De er håndplukkede og vaskede. Og bønnerne er modnet, tørret og blidt ristet med dobbelt omsorg for kaffenydelse. Kaffen dyrkes på skråningerne i det Syd- og Mellemamerikanske højland – helt uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler.

Smagsbeskrivelse
Den fyldige og aromatiske kaffe er rund og fløjlsblød med en let syrlighed og noter af blomster og citrus.

Det sker lige nu:

100% genanvendt pap og papir i kaffekopper på alle events 2022

Se dette års Affaldshelte 

SÅDAN SORTERES MERRILDS EMBALLAGER

Kaffeposer og kaffepuder

Hele emballagen sorteres som blød plast.

Kaffeglas

Glasset sorteres som glas.

Låget er hård plast.

Folien på glasset sorteres som metal.

Indlægget i låget sorteres som pap.

Her kan du møde os:

Affaldsindsamlingen

Merrild vil gerne være med til at tage ansvar for vores omgivelser og ikke mindst for naturen. Både der hvor kaffen gror, og her i Danmark. For danskerne drikker ca. 775 millioner kopper Merrild-kaffe om året, og det gør Merrild til Danmarks mest populære kaffe. Det forpligter.

Når Affaldsindsamlingen fjerner affald fra naturen, er det både godt for dyr og mennesker lokalt, men Affaldsindsamlingen inspirerer også til sortering og genanvendelse af affaldet, og er dermed et bidrag til mindre ressourceforbrug og CO2-udslip til fordel for hele planeten.

Vi glæder os til at være med derude sammen med Danmarks Naturfredningsforening, de øvrige partnere og ikke mindst frivillige unge, ældre og alle aldre derimellem. Det er inspirerende at være sammen om opgaven – og vi sørger for kaffe til at holde humøret ekstra højt. Vi opfordrer alle, som nyder kaffen til at sortere kaffegrumset som organisk affald – det kan jo genanvendes.

For sort kaffe skal også være grøn.

Grøn Koncert

Merrild har siden 2016 arbejdet tæt sammen med Muskelsvindfonden omkring Grøn Koncert, hvor vi hvert år serverer kaffe og iskaffe på pladsen. Udover en årlig donation støtter vi hvert år med overskuddet fra kaffesalget fra pladsen, som helt ubeskåret går til familier med muskelsvindramte børn. Konkret går en del af pengene til Musholm lejren, hvor de ramte familie hvert år får mulighed for at mødes med andre familier i samme situation til nogle hyggelige dage med samvær og nærvær.

Cirkus Summarum

Merrild har siden 2018 arbejdet tæt sammen med Muskelsvindfonden omkring Grøn Koncert, hvor vi hvert år serverer kaffe og iskaffe på pladsen. Udover en årlig donation støtter vi hvert år med levering gratis kaffe, hvor hver kop kaffe er med til at støtte op omkring familier med muskelsvindramte børn. Konkret går en del af pengene til Musholm lejren, hvor de ramte familie hvert år får mulighed for at mødes med andre familier i samme situation til nogle hyggelige dage med samvær og nærvær.

Bliv klogere på certificeringer og logoer

EU’s økologilogo: Når du køber kaffe med det velkendte grønne økologilogo, er det din sikkerhed, at kaffen er økologisk samt produceret og kontrolleret efter retningslinjerne i EU’s regler for økologi.

UTZ: Det røde logo er en mærkningsordning, der står for det største bæredygtighedsprogram på kaffeområdet. De har fokus på bæredygtighed og arbejder for at skabe bedre betingelser for bæredygtig produktion – også for landmændene.

Rainforest Alliance: Kig efter Rainforest Alliance-mærket, når du køber kaffe. Det er din sikkerhed for, at der under produktionen er taget hensyn til miljø og bæredygtighed, og at der er gjort noget aktivt for at bevare dyrelivet i verdens regnskove.