Merrild-Kaffemousse-Kage

Chokoladekage med kaffecreme

Listen er lang. ALLE har en favorit chokoladekage – men det er dét ekstra touch til smagen eller twist af lækkerhed, der gør forskellen. Her er vores bud på en syndig og uimodståelig chokoladekage med kaffecreme med en lækker, cremet kaffesmag, der i et perfekt samspil giver dine smagsløg én på smagsopleveren! Den der helt vildt intense chokoladesmag blandet med en kaffe er svær at modstå. Særligt når den er pakket ind i en blød og lækker chokoladekage, hvis smage springer som en bombe i munden. Kast dig ud i nye bage-eventyr med denne chokoladekage med kaffesmag og en lækker luftig kaffemousse.
Total Time1 hr 30 mins
Det skal du bruge til kagen:
 200 g rørsukker
 1 ⅓ sticks kaffe
 225 g smør
 250 g mørk chokolade
 4 pt æg
 Springform på 20 cm i diameter
 Kakaopulver til pynt
Det skal du bruge til kaffemoussen:
 100 g mørk chokolade, min 60% kakao
 1,80 sticks piskefløde (eller 180 g)
 3 pt æggeblommer (eller 60 g)
 50 g sukker
 4 sticks friskbrygget Merrild Signature Blend No. 56.
Sådan gør du (Chokoladekagen):
1

Kom rørsukker og kaffe i en gryde. Kog det op til en sirup.

2

Hak chokoladen og bland det og smørret ned i siruppen. Tag gryden af varmen, og lad det smelte stille og roligt. Stil det til side og lad blandingen afkøle, til den er håndvarm.

3

Tilsæt et æg ad gangen og rør dejen helt jævn og glat.

4

Læg bagepapir i springformen og fordel dejen heri.

5

Bag kagen ved 170 grader i en forvarmet ovn i 50-55 minutter. Kagen må gerne være lidt klæg i midten.

6

Afkøl kagen og stil den gerne på køl.

Sådan gør du (kaffemousse):
7

Hak den mørke chokolade og smelt den over et vandbad.

8

Pisk fløden til en let flødeskum og sæt den på køl.

9

Pisk æggeblommer og sukker helt skummende og luftigt.

10

Tilsæt kaffen.

11

Vend den smeltede chokolade i, vend til sidst flødeskummet i.

12

Hæld moussen over chokoladekagebunden og glat den pænt ud.

13

Stil chokoladekagen på køl i minimum 2 timer, så den når at sætte sig.

Pynt til sidste med sigtet kakaopulver. Velbekomme!

...
Vi anbefaler:
14

Vi har valgt Signature Blend No. 56, som er et velafbalanceret blend med masser af smag og en sødme, der står godt til den mørke chokolade. Espressoen kan du brygge på en espresso maskine eller som en ekstra stærk kop filterkaffe, hvor du bruger dobbelt mængde kaffe.

Ingredients

Det skal du bruge til kagen:
 200 g rørsukker
 1 ⅓ sticks kaffe
 225 g smør
 250 g mørk chokolade
 4 pt æg
 Springform på 20 cm i diameter
 Kakaopulver til pynt
Det skal du bruge til kaffemoussen:
 100 g mørk chokolade, min 60% kakao
 1,80 sticks piskefløde (eller 180 g)
 3 pt æggeblommer (eller 60 g)
 50 g sukker
 4 sticks friskbrygget Merrild Signature Blend No. 56.

Directions

Sådan gør du (Chokoladekagen):
1

Kom rørsukker og kaffe i en gryde. Kog det op til en sirup.

2

Hak chokoladen og bland det og smørret ned i siruppen. Tag gryden af varmen, og lad det smelte stille og roligt. Stil det til side og lad blandingen afkøle, til den er håndvarm.

3

Tilsæt et æg ad gangen og rør dejen helt jævn og glat.

4

Læg bagepapir i springformen og fordel dejen heri.

5

Bag kagen ved 170 grader i en forvarmet ovn i 50-55 minutter. Kagen må gerne være lidt klæg i midten.

6

Afkøl kagen og stil den gerne på køl.

Sådan gør du (kaffemousse):
7

Hak den mørke chokolade og smelt den over et vandbad.

8

Pisk fløden til en let flødeskum og sæt den på køl.

9

Pisk æggeblommer og sukker helt skummende og luftigt.

10

Tilsæt kaffen.

11

Vend den smeltede chokolade i, vend til sidst flødeskummet i.

12

Hæld moussen over chokoladekagebunden og glat den pænt ud.

13

Stil chokoladekagen på køl i minimum 2 timer, så den når at sætte sig.

Pynt til sidste med sigtet kakaopulver. Velbekomme!

...
Vi anbefaler:
14

Vi har valgt Signature Blend No. 56, som er et velafbalanceret blend med masser af smag og en sødme, der står godt til den mørke chokolade. Espressoen kan du brygge på en espresso maskine eller som en ekstra stærk kop filterkaffe, hvor du bruger dobbelt mængde kaffe.

Chokoladekage med kaffecreme
×

Table of Contents