Pandekagekage_produkt-20240426-100550

Pandekage lagkage med latteskum

Pandekager er altid et sikkert hit. Prøv denne uimodståelige pandekage-lagkage med luftig latteskum, kaffesirup og sprøde pandekager. Den er et sikkert hit hos alle.
Total Time20 mins
Pandekager:
 5 æg
 5 dl. mælk
 2 dl. sukker
 5 dl. mel
 fedtstof til bagning
Latteskum:
 2 dl. stærk kaffe
 2 dl. rørsukker
 5 dl. fløde
Sådan gør du:
1

Bryg en stærk kop kaffe. Brug gerne den dobbelte mængde kaffe i forhold til det du plejer at bruge.

2

Hæld kaffe og sukker i en gryde og kog det ind til en sirup. Sukkerblandingen skal ca. være halveret før at siruppen er færdig. Husk at rør jævnligt i siruppen for den ikke brænder på.

3

Lad siruppen afkøle. Brug ventetiden til at gå i gang med pandekagerne.

4

Pisk æg, mælk og sukker sammen, og sigt melet i dejen. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.

5

Bag pandekagerne på en lille pande ca. 1 min med mellem til høj varme. Husk at brug fedtstof mellem pandekagerne. Alt efter størrelsen får du forskelligt antal – små pandekager giver flere og en højere lagkage.

6

Lad pandekagerne køle imens du laver latteskummet.

7

Er siruppen kølet ned til ca. stuetemperatur, kan du gå i gang med at piske fløden. Flødeskummet skal piskes indtil det er sprøjtefast.

8

Vend forsigtigt siruppen i flødeskummet med en dejskraber ind.

9

Du kan nu bygge din pandekage lagkage op. Tag en kagefad eller tallerken, der passer i størrelsen. Skift i mellem at læg et lag pandekage og latteskum.

10

Du kan pynte kagen med lidt ekstra kaffesirup og et drys af nødder, chokolade eller friske bær. Kun fantasien sætter grænser.

...
Vi anbefaler:
11

Vi anbefaler, at bruge Crema Certificeret til din kaffesirup. Den har en fyldig smag med en dybde og eftersmag, der fungerer rigtigt godt med fløde som her i opskriften. Du kan brygge den som Pour Overs/Slow Brew, stempelkande og alm. filterkaffe.

Ingredients

Pandekager:
 5 æg
 5 dl. mælk
 2 dl. sukker
 5 dl. mel
 fedtstof til bagning
Latteskum:
 2 dl. stærk kaffe
 2 dl. rørsukker
 5 dl. fløde

Directions

Sådan gør du:
1

Bryg en stærk kop kaffe. Brug gerne den dobbelte mængde kaffe i forhold til det du plejer at bruge.

2

Hæld kaffe og sukker i en gryde og kog det ind til en sirup. Sukkerblandingen skal ca. være halveret før at siruppen er færdig. Husk at rør jævnligt i siruppen for den ikke brænder på.

3

Lad siruppen afkøle. Brug ventetiden til at gå i gang med pandekagerne.

4

Pisk æg, mælk og sukker sammen, og sigt melet i dejen. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.

5

Bag pandekagerne på en lille pande ca. 1 min med mellem til høj varme. Husk at brug fedtstof mellem pandekagerne. Alt efter størrelsen får du forskelligt antal – små pandekager giver flere og en højere lagkage.

6

Lad pandekagerne køle imens du laver latteskummet.

7

Er siruppen kølet ned til ca. stuetemperatur, kan du gå i gang med at piske fløden. Flødeskummet skal piskes indtil det er sprøjtefast.

8

Vend forsigtigt siruppen i flødeskummet med en dejskraber ind.

9

Du kan nu bygge din pandekage lagkage op. Tag en kagefad eller tallerken, der passer i størrelsen. Skift i mellem at læg et lag pandekage og latteskum.

10

Du kan pynte kagen med lidt ekstra kaffesirup og et drys af nødder, chokolade eller friske bær. Kun fantasien sætter grænser.

...
Vi anbefaler:
11

Vi anbefaler, at bruge Crema Certificeret til din kaffesirup. Den har en fyldig smag med en dybde og eftersmag, der fungerer rigtigt godt med fløde som her i opskriften. Du kan brygge den som Pour Overs/Slow Brew, stempelkande og alm. filterkaffe.

Notes

Pandekage lagkage med latteskum
×

Table of Contents