Forskellige kaffekarakteristika

Når man taler om at smage og sammenligne kaffe, er der særligt fire karakteristika, man kigger på: aroma, body, syre og smag.

 

Aroma: Kaffens duft efter brygning. Fx frugt, nødder, krydderier, blomster.
Body: Kaffens mundfølelse. Hvor tung er den i munden, og føles den let eller tung. En fyldig kaffe vil føles cremet og tung.
Syre: Høj syrlighed beskrives som friskt og skarpt med en ren finish. Lavt syreindhold føles glat og vedvarende i munden.
Smag: Kaffens smagsnoter – hvilke associationer får du, når du drikker kaffen. Nogle er tydelige, mens andre er diskrete. Nogle smagsnoter, som ofte findes i kaffe: chokolade, nødder, krydderier, frugt.

 

Verdens fire største kaffeområder er Sydamerika, Mellemamerika, Afrika og Asien, og kaffebønnerne fra de forskellige verdensdele kan smage helt forskelligt. Smag forskellen mellem den saftige og syrlige smag i afrikansk kaffe og den jordiske og nøddeagtige smag i asiatisk kaffe. Smagen er umiskendelig. Og lige så vel som der kan være forskel på verdensdelene, kan der også være stor lokal forskel mellem kaffebønnerne.

 

Her kan man snakke om single origin-kaffe, som er kaffe fra en bestemt kaffefarm eller et bestemt område. Derudover findes der mange forskellige blends mellem kaffesorterne.

 

Prøv fx Merrilds Signature Blend No. 56 Balanced Roast og No. 64 Espresso med 100% håndplukkede højlands Arabica kaffebønner fra Syd- og Mellemamerika.

3, 2, 1 – udforsk!

 

Merrild Signature Blend no. 56 Merrild Signature Blend no. 64