Arabica bønner

Kaffe er ikke bare kaffe. Noget af det, der gør kaffe så spændende og unik at gå på opdagelse i, er netop, at den smager forskelligt, alt efter hvor den er dyrket, samt hvordan den er forarbejdet, ristet og tilberedt – og selvfølgelig hvilken type kaffe der er tale om.


Taler vi en rigtig god og fyldig kop kaffe med en afbalanceret, rund smag, vil de fleste mennesker dog automatisk tænke på Arabica kaffe. Men hvad er særligt ved netop Arabica, hvad er smagsoplevelsen, og hvorfor er 100% Arabica et kvalitetsprædikat?

Vi giver dig svar på alle dine spørgsmål om Arabica kaffe her på siden.


Hvad betyder Arabica?

Arabica kaffe stammer oprindeligt fra Etiopien, men i dag dyrkes kaffen primært i Syd- og Mellemamerika. Bønnerne kommer fra det træ, der går under det botaniske navn “ægte kaffe”, og sorten anses generelt for at være den mest velsmagende og afbalancerede kaffe.


Dyrkningsområde og -forhold

Den ubestridt største producent af Arabica kaffe er Brasilien, efterfulgt af Columbia og andre syd- og mellemamerikanske lande, men Arabica kaffe dyrkes også på det afrikanske kontinent samt i Sydøstasien. Særligt den indonesiske variant af Arabica bønnen (Java kaffen) er med sin balancerede smag og høje indhold af planteolie populær i hele verden.


Smagsoplevelsen

Arabica kaffe er let at drikke og alligevel fuld af interessante smagsnuancer, og så smager den forskelligt, alt efter hvor den kommer fra. Der findes simpelthen et hav af lækre lokale variationer af Arabica bønnen med hver sine spændende, unikke noter. Derudover har også forarbejdningen, ristningen og tilberedningen stor betydning for kaffens endelige smag.

Når det så er sagt, så er det den søde og afrundede smag med en frugtig duft, en behagelig sødme og en veldefineret syrlighed, der er særligt kendetegnende for Arabica kaffen – særligt i forhold til den mere bitre Robusta bønne, som er den anden primære kaffebønne.


Vores nye håndplukkede 100% Arabica kaffeblends

Med de mange individuelle smagsnuancer og lokale variationer er 100% Arabica kaffe altid rigtig spændende at gå på opdagelse i. Af samme grund har vi hos Merrild også et stort sortiment af blends med 100% Arabica kaffe fra de bedste kaffedyrkende områder i verden.

Ønsker du for alvor at gå på opdagelse i Arabica kaffens vidunderlige smagsnuancer og personlighed, kan vi anbefale, at du prøver et af vores nye Signature Blends med 100% håndplukkede, vaskede Arabica kaffebønner. Prøv Signature Blend No. 56 for en afrundet smag med medium krop og Signature Blend No. 64, hvis du er til en smagfuld 100% Arabica espresso.


Læs mere om vores Signature Blends med 100% Arabica her.