Ny kaffetrend: Slow Brew

Slow Brew er kaffeuniversitets nye kaffetrend og er perfekt til de langsomme morgener. Slow brew handler om det gode kaffehåndværk, hvor der er kredset for den gode kaffesmag og smagsnuancer. Bryggemetoden kræver ikke det store udstyr. Til gengæld kræver det nærvær, fokus, masser af øvelse og en rigtig god kaffe.  
Slow brew er, som navnet hentyder til, en langsom form for brygning af kaffen, hvor vandet virkelig får lov til at trække fra kaffebønnerne. Derfor er det vigtigt at bruge kaffebønner af høj kvalitet med en fin smag, dybde og aroma.  
En god kop kaffe lavet efter slow brew-metoden skal drikkes som den er uden smagsdæmpere, som fx mælk, sukker eller sirup. Du får en kaffe, der er blød, rund og fyldig i smagen, som kan duftes i hele huset og nydes langsomt ved morgenbordet.   

Du skal bruge:  
• Hvidt kaffefilter (Har du en tragt, som ikke skal bruge kaffefilter, er dette dog at foretrække)  
• Tragt 
• Vægt 
• Kaffekværn 
• Kaffe 
• Vand 

Sådan brygger du den perfekte slow brew-kaffe:  
1. Skyl kaffefilteret før brug – og brug gerne et hvidt filter for at undgå smagsnoter fra filteret.  
2. Mål den rette mængde bønner af til mængden af vand. Der skal bruges 60 gram bønner til en liter vand.  
3. Kværn kaffebønnerne til filterkaffe.  
4. Bryg kaffen – og gerne på kildevand. Kalken i vandet gør kaffesmagen flad.  
5. Hæld løbende vand over kaffen. Hold øje med kaffen, og sørg for ikke at drukne kaffebønnerne. Bønnerne og vandet skal være på samme niveau i filteret, og kaffebønnerne skal igennem hele brygningen virke ”opsvulmede”, mens vandet drypper ned i koppen.  
 
Slow brew er ren kaffeterapi. At se på de friskkværnede bønner, der frigiver smag og duften af god kaffe, at time ens pour perfekt for efterfølgende at smage på den lækre kop kaffe, der langsomt har trukket igennem. Dét er god kaffe. 

Merrild Signature Blend no. 56Merrild Signature Blend no. 64