Højlandskaffe

Elsker du god kaffe, er du med sikkerhed også interesseret i at vide, hvor kaffen kommer fra. Området og de geografiske forhold, som kaffen dyrkes i, er nemlig noget af det, der har allerstørst betydning for smagen. Med mere viden om de geografiske forhold i bagagen er du klar til at dykke ned i kaffens helt unikke aroma og gå på opdagelse i nye smagsdimensioner.

 

Med sin intense smag og afbalancerede syrlighed er højlandskaffe værdsat af kaffeelskere i hele verden. Læs med her på siden og bliv klog på, hvad der gør netop denne kaffe så unik.

 

Hvad er højlandskaffe?

Når man taler om, hvor kaffen kommer fra, taler man ofte om højlands- og lavlandskaffe. Højlandskaffe er kort sagt kaffe, der gror i højder mellem 600 og 1.800 meter, mens lavlandskaffe gror i områder derunder. Dyrkningsområdets højde har både indflydelse på dyrkningsforholdene og på smagen af kaffen, som du kan læse mere om nedenfor.


Dyrkningsforholdene
En af de primære forskelle på høj- og lavlandskaffe er, at højlandskaffen tager længere tid at gro, men også omgivelserne og selve høsten af kaffetyperne varierer. Højlandskaffe dyrkes i bjergrige områder med stejle skråninger. Her står kaffebuskene i vandrette rækker, på hvad der ligner små terrasser eller trappetrin. Metoden medvirker til, at kaffebærene får masser af sol og mindsker samtidig risikoen for korrosion samt faciliterer plukningen af kaffen.

 

Det meste højlandskaffe plukkes nemlig fortsat med hånden, hvilket i høj grad også bidrager til kaffens høje kvalitet og karakteristiske smag, idet kun udvalgte, modne bær medtages.

 

Smagsoplevelsen

Højlandskaffe er ofte vasket Arabica kaffe, og smagen er dyb med en veldefineret syrlighed. Den er rig på karakter med en afrundet krop og fine nuancer, der varierer i takt med de lokale forhold, som kaffen er dyrket i. Det gør kaffen varieret og spændende at gå på opdagelse i og vende tilbage til gang efter gang. Da højlandskaffe næsten altid er 100% Arabica, har den også en dejlig sødme, der gør den afbalanceret og fyldig i smagen.

 

Kort sagt har højlandskaffe typisk rigtig mange spændende og veldefinerede nuancer, hvilket gør den til en eksklusiv kvalitetskaffe, som er værdsat af kaffe-kendere i hele verden.

 

Smagen af højlandet i din kaffekop

Hos Merrild har vi et stort sortiment af kvalitetskaffe, hvor højlandsbønner indgår – både i velsmagende blends og som eksklusiv håndplukket og vasket 100% Arabica kaffe. Her kan du for alvor gå på opdagelse i de mange spændende og unikke smagsoplevelser og nyde smagen af højlandet i din kaffekop. Er du interesseret i vores mest eksklusive højlandskaffe som hele kaffebønner, kan du med fordel læse mere om Merrild Signature Blend her.