Vietnamesiske kaffe-ispinde

Bestiller du en kaffe med mælk i Vietnam, får du en stærk kaffe tilsat kondenseret mælk i perfekt balance. Kaffen er en sød en af slagsen, og derfor er den helt ideel at lave til en ispind, som du kan nyde i eftermiddagssolen.

Det skal du bruge
2 dl stærk kaffe
(Vi anbefaler at bruge Merrild Mørk No. 304, som er et mørkristet blend, der giver en mørkere og kraftigere kaffe. Den intense smag står godt til sødmen i den kondenserede mælk og den bløde mælkesmag.)
1 dl mælk
¼ dl kondenseret mælk

Sådan gør du
Hæld kaffen i en skål. Tilsæt halvdelen af den kondenserede mælk og pisk, indtil det har samlet sig. Sæt blandingen på køl.
Hæld den almindelige mælk i en skål og tilsæt den anden halvdel af kondenseret mælk og pisk, indtil det har samlet sig. Sæt også denne blanding på køl.
Fyld formene med to spiseskefulde af mælkeblandingen og sæt den i fryseren i ca. 1-1,5 time.
Fyld formene op med kaffeblandingen.
Sæt pindene i isen og sæt dem fast ved hjælp af en tøjklemme, eller lad isen stå på køl i ca. 1 time, indtil de er halvfrosne, og sæt pindene i.
Stil isene i frysen – og vent ca. 2 timer.

Rigtig god fornøjelse!

Merrild Instant Merrild Instant Økologisk