Tiramisu

Tiramisu er en italiensk dessert. Ordet stammer fra italiensk; venetiansk tiramesù, som betyder “saml mig op”, “løft mig op” – og er dermed ment som en opkvikkende dessert. Den ultimative kaffedessert – her serveret i portionsglas.

Det skal du bruge:
1 dl Stærk kaffe (Kold)
Prøv Merrild Signature Blend No. 56
24 Ladyfingers
1⁄2 dl Amaretto
250 g Mascarpone
2 Æg
50 g Sukker
Kakao pulver (Til pynt)

Sådan gør du:
Del æggene i blommer og hvider og kom dem i hver deres skål. Pisk æggehviderne helt stive. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig og næsten hvid masse. Rør mascarpone i æggeblommemassen og vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i, så du får en let og luftig creme. Fyld cremen i en sprøjtepose.

Bland kold kaffe og amaretto i en skål. Dæk bunden af 6 glas med mascarponecremen. Drys med lidt sigtet kakaopulver. Del hver ladyfinger i to og dyp dem i kaffeblandingen. Fordel et tyndt lag ladyfingers ovenpå mascarponecremen i glassene. Læg endnu et lag creme i glassene, og fortsæt med at lave lag i denne rækkefølge, til glassene er fyldte.

Sæt dem i køleskabet i mindst 5 timer.

Merrild Signature Blend no. 56