Risotto med kaffe

200 g tålmodighed, 4 spsk. koncentration og 1 liter kærlighed er vigtige ingredienser i denne lækre, cremede italienske ret, der ikke uden grund er blevet populær i de danske køkkener. Giv din risotto endnu mere smag med et skvæt kaffe. 

Du skal bruge:
60 g ris
30 g fontinaost
1/2 skalotteløg (hakket)
Smør til tilberedning
Kaffe efter smag (Vi anbefaler at brygge kaffen på Merrild Specialristet no. 162, der er ristet ekstra kraftigt for at få en fyldigere kaffe. Perfekt til brug i det salte køkken.)
Salt efter behov
Grøntsagsbouillon efter smag
Champignon til pynt

Sådan gør du:
Varm en kasserolle op til middel-høj varme. Smelt en skefuld smør, og rist risene og løg et par minutter, indtil de bliver let transparente.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, så risene hele tiden er dækket. Rør i gryden mere eller mindre konstant, mens du løbende tilsætter bouillon.
Efter cirka 12 minutter er risene tilstrækkelig møre – de skal stadig have en smule bid.
Tilsæt ost, og rør rundt, indtil det er smeltet ud i risottoen. Hæld en smule mere bouillon på for at færdiggøre tilberedningen.
Tag gryden af varmen, og tilsæt parmesan, smør og en smule kaffe. Rør rundt, indtil risottoen har en jævn konsistens.
Pynt med champignon og servér.

Merrild Specialristet no. 162