Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte er en cafe latte med mælk og græskarsirup toppet med flødeskum, lidt stødt kanel og revet muskatnød. Her er opskriften på hjemmelavet græskarsirup til den lækre efterårsdrik.

Græskarsirup

Det skal du bruge:
1 Hokkaido græskar
3 dl. vand
250 g. sukker
2 spsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt muskatnød
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødte nelliker
Glas med låg til at opbevare siruppen i

Sådan gør du:
Først laver du græskarpuréen.

Tænd ovnen på 175 grader.
Halver græskarret, fjern stenene og bag det i ovnen i 30 min.
Når græskarstykkerne er møre og færdigbagte, afkøles de og moses herefter i en skål.  

Nu til græskarsiruppen:
Kom 3 dl vand i en gryde og lad det koge op.
Tilsæt derefter sukker og lad det koge ud.
Nellikerne knuses i en morter, og muskatnøden rives på et rivejern (gem lidt kanel og muskatnød til at pynte kaffen med)
Kom græskarpuréen i gryden sammen med alle krydderierne og lad det koge under omrøring i ca. 15 min.
For at opnå den rette konsistens, skal siruppen gerne størkne lidt, når den køles ned.
Hæld grydens indhold gennem en sigte og kom siruppen på glas.

Pumpkin Spice Latte

Det skal du bruge:
1 kop Merrild kaffe (Vi anbefaler at brygge kaffen på Merrild Special, der har fået en kraftigere ristning og fyldigere krop. Nyd den kraftige smag og undertonen af hasselnød, der står godt til den søde sirup.) 
Sødmælk
Flødeskum
Græskarsirup
Revet muskatnød
Stødt kanel

Sådan gør du:
Kom 3 spsk. græskarsirup i koppen. 
Opvarm mælken i en mælkeskummer og kom det oveni sammen med en kop friskbrygget kaffe. 
Pynt med flødeskum, kanel og revet muskatnød.

Servér! 

Merrild Specialristet no. 162