Pandekager med kaffesirup

Pandekager er altid en god idé – morgen, middag og aften, og selvom vi hvert år fejrer international pandekagedag den første tirsdag efter fastelavn med lækre pandekager, indrømmer vi gerne, at vi spiser pandekager hele året rundt. Her får du den lækreste dessertopskrift, som helt sikkert får dine gæster til at gå både glade og mætte hjem.

Det skal du bruge:

Pandekager: 

2 ½ dl hvedemel
2 ½ dl mælk (eller kærnemælk)
2 æg
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver

Smør til stegning

Kaffesirup:
3 dl kaffe
(Vi anbefaler Merrild Instant Kaffe)
125 g sukker
3-4 tsk honning

Evt. bananer til pynt
Evt. nødder til pynt

Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen, og pisk mælk og æggeblommer i tørblandingen. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen uden at slå luften ud af dem. Steg pandekagerne på en pande med smør.

Kog kaffe og sukker i en gryde, og lad kaffen reducere til ca. 1,5 dl. Rør herefter honningen i og lad siruppen simre et par minutter. Tag gryden af varmen, og lad siruppen afkøle lidt inden servering. Vær opmærksom på, at siruppen tykner, når den afkøles. Vil du være godt forberedt, kan du lave siruppen dagen før og lune den inden servering, hvor du kan tilsætte lidt mere kaffe, hvis den er blevet for tyk.

Voila! En perfekt dessert til dine mokka-elskende gæster.

Merrild Instant Merrild Instant Økologisk