Pandekage-lagkage med kaffeskum

Pandekager er altid et sikkert hit. Prøv denne uimodståelige pandekage-lagkage. Prøv vores lækre favorit med lækker og luftig kaffeskum baseret på kaffesirup og flødeskum.  Vi anbefaler at bruge Signature Blend 86 hele bæredygtige bønner hvis fyldige smag gør den særdeles velegnet til at sikre gode kaffenoter i kaffeskummet .

Det skal du bruge:

Pandekager
5 æg
5 dl mælk
2 dl sukker
5 dl mel
fedtstof til bagning
5 dl piskefløde

Kaffesirup
2 dl stærk kaffe (Vi anbefaler Merrilds Signature Blend No. 86  Supreme Roast.)
2 dl rørsukker

Sådan gør du:
Pisk æg, mælk og sukker sammen, og si melet i dejen. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Bag pandekagerne på en lille pande ca. 1 min på hver side i fedtstof.
Alt efter størrelsen får du forskelligt antal – små pandekager giver flere og en højere lagkage. 

Kaffeskum:
Bryg en stærk kop kaffe. Har du automatisk Espresso maskine så lave en Espresso og brug denne – alternativt så kværn dine bønner og brug dobbelt op af kaffe ift. hvad du plejer til at brygge en kop. Kog espresso og sukker ind til en lækker og tyk sirup. Hold øje med at det ikke brænder på. Lad siruppen afkøle. Pisk fløden og vend siruppen i. 

Du kan toppe kagen med lidt ekstra kaffesirup og et drys af nødder eller friske bær.

Tip: Vi anbefaler Signature Blend No. 86 Supreme Roast til din kaffesirup. Den har en fyldig smag med en dybde og eftersmag, der fungerer rigtigt godt med fløde som her i opskriften. Du kan brygge den som Pour Overs/Slow Brew, stempelkande og alm. filterkaffe. 

Mmmh. 

Merrild Signature Blend no. 86