Økologisk Karamelkaffe

De bedste oplevelser skaber vi sammen – og gerne med kaffe til. Her får du opskriften på den lækreste iskaffe med flydende saltkaramel brygget på økologisk kaffe af højeste kvalitet, der smager intet mindre end himmelsk! 

Det skal du bruge (4 glas)
8 dl stærk kaffe
(Brug en af vores smagfulde økologiske varianter, der med fløjlsblød smag og let syrlighed står eminent til både den runde og salte smag i kaffen.)
2-3 dl sødmælk
Isterninger eller knust is
4 spsk. saltkaramel
Evt. flødeskum til toppen af kaffen

Saltkaramel:
25 g smør
25 g sukker
½ dl fløde
½ dl sirup (lys)
½ dl vand
1 knivspids salt

Sådan gør du

Saltkaramel: Kom sukker, sirup, smør og fløde i en gryde.
Bring det i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter.
Tilsæt salt og rør vandet i. Stil blandingen til afkøling (den skal være rimelig flydende.)

Iskaffe: Bryg en stærk kop kaffe. Lad den afkøle.
Find dit glas til servering og fyld isterninger i.
Hæld to spsk. saltkaramel og 2 dl kaffe i glasset. Tilsæt mælk efter smag og behag. Gentag med de andre glas.
Vil du forkæle de heldige modtagere lidt ekstra, kan du toppe kaffen med flødeskum og pynte den med lidt ekstra saltkaramel eller krymmel.

Nyd kaffen i godt selskab.