Mokkatærte

En lækker tærte med kakao og kaffe. 

Du skal bruge:
60 ml friskbrygget kaffe
Prøv fx Merrild Økologisk Hele bønner no. 806
25 g sukker
3 æg
60 ml fløde
125 g mørk chokolade med 50 % kakaoindhold
100 g mel
20 g kakao
75 g smør, vaniljeessens
citronskal
bær og hakkede nødder til pynt

Sådan gør du: 
Ganachecremen:
Pisk de to æggeblommer med sukker, indtil blandingen bliver lys og cremet.
Bring fløden i kog.
Tilsæt de piskede blommer og opvarm blandingen til en temperatur på 90 °C.
Tilsæt kaffen og rør godt.
Hæld blandingen over den finthakkede chokolade.
Rør rundt, indtil chokoladen er helt smeltet.
Afkøl i køleskabet.

Dej:
Skær smørret i tern og lad det varme op til stuetemperatur.
Lav en fordybning i mel og kakao.
Kom smør, sukker og æg i fordybningen.
Bland ingredienserne og tilsæt mel, indtil dejen bliver glat. Sættes i køleskabet i en time.
Fordel dejen på bunden og op ad kanterne i din kageform.
Anvend en gaffel til at prikke huller i tærtebunden.
Bages i en ikke-ventileret ovn ved 180 °C i 18 minutter.

Lad tærten køle af og pynt med bær og hakkede nødder

Merrild Hele Bønner Økologisk no. 806