Mokkamarengs

Marengs er den lille sprøde kending, som går sig rigtig godt til både is og mange andre desserter, men som også sagtens kan stå alene som et sødt indslag til eftermiddagskaffen. Du skal ikke bruge særlig mange ingredienser, men væbn dig med tålmodighed – for der skal piskes godt igennem.  

Det skal du bruge (ca. 80 stk): 
100 g rørsukker 
2 æggehvider 
2 tsk. Merrild Instant (Prøv Instant Gold, der har en rund og afbalanceret eftersmag, eller Instant Økologisk med samme velafbalancerede smag baseret på 100% økologisk Arabica)

Sådan gør du:  
Pisk æggehviderne næsten stive med en el-pisker. 
Bland sukkeret med Merrild Instant Kaffe. Kom et par skefulde af blandingen i æggehviderne og pisk godt (ca. 3-4 min.) Kom resten af tørblandingen i én spiseskefuld ad gangen, og pisk godt mellem hver skefuld. Marengsmassen skal være helt skinnende og blank (kan tage op til 10-15 min.) 
Kom marengsmassen i en sprøjtepose og form marengsene på en bageplade beklædt med bagepapir.  
Bag ved 110 grader (alm. ovn) i ca. 1 time og 15 min. Så bliver de helt sprøde og lækre.  

Køl af og opbevar i tætsluttende emballage.
Mmmh, lige til at go amokka i…

Merrild Instant