Mokka on the beach

Sommertid er kaffetid – og kan den serveres med lidt ekstra sødt her i sommertiden, siger vi ja tak. Her er opskriften på den lækreste cool iskaffe med en flydende saltkaramel, der smager himmelsk!

Det skal du bruge (4 glas)
8 dl stærk kaffe
(Vi anbefaler at bruge Signature Blend No. 64, som er et mellemristet blend med nuancer af tørret frugt, der smager himmelsk til den salte karamel.)
2-3 dl sødmælk
Isterninger eller knust is
4 spsk. saltkaramel
Evt. flødeskum til toppen af kaffen

Saltkaramel:
25 g smør
25 g sukker
½ dl fløde
½ dl sirup (lys)
½ dl vand
1 knivspids salt

Sådan gør du

Saltkaramel: Kom sukker, sirup, smør og fløde i en gryde.
Bring det i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter.
Tilsæt salt og rør vandet i. Stil blandingen til afkøling (den skal være rimelig flydende.)

Iskaffe: Bryg en stærk kop kaffe. Lad den afkøle.
Find dit glas til servering og fyld isterninger i.
Hæld to spsk. saltkaramel og 2 dl kaffe i glasset. Tilsæt mælk efter smag og behag. Gentag med de andre glas.
Vil du forkæle de heldige modtagere lidt ekstra, kan du toppe kaffen med flødeskum og pynte den med lidt ekstra saltkaramel eller krymmel.

Læn dig tilbage – og nyd den i sommervarmen.

Merrild Signature Blend no. 56Merrild Signature Blend no. 64