Maltbrød med kaffe og valnødder

Der er ikke nogen tvivl om, at dine kollegaer på jobbet eller gæster derhjemme vil være spændte på smagen af dette flotte, mørke maltbrød, der oser af sundhed. Vi har piftet brødet op med en stærk kafferest, lidt honning og en håndfuld valnøddekerner. Prøv selv – vær ikke bange for at eksperimentere lidt med kaffe i dit bagværk. Det smager fantastisk!

Du skal bruge:
15 g gær
5 dl stærk kaffe (Prøv den aromatiske Single Origin Peru, der kombinerer søde og syrlige noter. Perfekt til det tunge maltbrød.) 
15 g salt
1 spsk. honning
100 g mørk maltmel
100 g rugmel
100 g grofthakkede valnøddekerner
ca. 500 g hvedemel

Sådan gør du:
Rør gæren ud i kaffen og tilsæt salt, honning, maltmel og rugmel. Lad dejen stå lunt i 15 min. til den begynder at boble lidt. Tilsæt nødder og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem til den er let og smidig, brug gerne maskine.

Læg dejen i en skål, dæk med plastfilm og lad den stå natten over i køleskabet. Del dejen i 4 og form til brød. Læg dem på en bageplade, drys med lidt mel, lav ridser i dejen og lad dem hæve i 30 min.

Spray eller pensl brødene med vand. Bag dem ved 250°C i ca. 5 min., sænk temperaturen til 220°C og bag dem endnu 15-20 min. til de er gyldne og lyder hule på undersiden. Afkøl på rist, men nyd dem lune og friskbagte.
Merrild Single Origin Peru