Latte Macchiato

En Latte Macchiato består af varm mælk i bunden, et tyndt lag mælkeskum i midten og en enkelt Espresso i toppen. Men det kræver det helt rette håndelag at få opdelingen til at lykkes.

Forskellen på en Cafè Latte og en Latte Macchiato findes altså i mælken. I en Latte Macchiato bruger du en større mængde mælk, du skummer mælken mere, og du bruger ofte mindre espresso, end du gør i en Cafè Latte.

Du skal bruge:
0,75 dl espresso (Bryg den perfekte espresso med den mørkristede Signature Blend No. 64, der har en særlig dybde og sødme, der står godt til den bløde mælkeskum. Du finder opskriften på espresso her.)
1,5 dl mælk og mælkeskum

Evt. 15 ml kaffesirup med smag eller 4 cl Baileys (indeholder alkohol)

Sådan gør du:
Forholdet af ingredienser for denne kaffespecialitet er to tredjedele mælk og mælkeskum og en tredjedel kaffe.
Varm mælken i en tykbundet gryde. Hæld mælken i et højt glas.
Tilsæt derefter forsigtigt kaffen – så der dannes flere lag.
Du kan tilsætte en lille smule kaffesirup eller Baileys til din latte-macchiato, hvis du har lyst.

Merrild Signature Blend no. 64