Latte Macchiato

En Latte Macchiato består af varm mælk i bunden, et tyndt lag mælkeskum i midten og en enkelt Espresso i toppen. Men det kræver det helt rette håndelag at få opdelingen til at lykkes.

Forskellen på en Cafè Latte og en Latte Macchiato findes altså i mælken. I en Latte Macchiato bruger du en større mængde mælk, du skummer mælken mere, og du bruger ofte mindre espresso, end du gør i en Cafè Latte.

Du skal bruge:
0,75 dl espresso
Vi anbefaler Merrild Hele Bønner eller Single Origin El Salvador
1,5 dl Mælk og mælkeskum

Evt. 15 ml kaffesirup med smag eller 4 cl Baileys (indeholder alkohol)

Sådan gør du:
Forholdet af ingredienser for denne kaffespecialitet er to tredjedele mælk og mælkeskum og en tredjedel kaffe.
Varm mælken i en tykbundet gryde. Hæld mælken i et højt glas.
Tilsæt derefter forsigtigt kaffen – så der dannes flere lag.
Du kan tilsætte en lille smule kaffesirup eller Baileys til din latte-macchiato, hvis du har lyst.

Merrild Hele Bønner Økologisk no. 806Merrild Single Origin El Salvador