Koldbrygget kaffe

Koldbrygget kaffe er hipt og smager fantastisk – og så får metoden en ekstra lækker og blød kaffesmag frem i din iskaffe. Lige til at nyde på terrassen en varm sommerdag. Det kræver dog lidt forberedelse og en del timers trækketid, men vi lover dig, at det er det hele værd.

Det skal du bruge
½ dl kaffe
(Vi anbefaler at bruge Merrild Mørk No. 304, som er en stærk og intens kaffe med mørke noter af chokolade)
1 l vand
Mælk efter smag

Sådan gør du
Første step afhænger selvfølgelig af, om du kværner dine bønner selv, eller om du bruger formalet kaffe. Vi har her brugt en formalet mørkristet kaffe. Får du en kaffe, der er for stærk efter din smag, kan du prøve dig frem med andre kaffer, fx Merrild No. 103.

Hæld kaffen i et glas eller en beholder med låg.

Hæld vandet i sammen med kaffen og rør godt rundt, så kaffen hvirvler op.

Sæt låget på beholderen, og lad blandingen stå og trække i mindst 12 timer (og maksimum 24 timer).

Efter trækketiden hældes den koldbryggede kaffe igennem et kaffefilter og er klar til servering.

Hæld mælk i og voila. Et stk. lækker iskaffe til at nyde på terrassen.

Merrild Instant Merrild Instant Økologisk