Kaffemousse

I stedet for at slutte eftermiddagen af med kage, anbefaler vi denne “mættende dessertkaffe” i form af en køleskabskold kaffemousse lavet fra bunden.

Du skal bruge (2-4 portioner):
2 dl stærk Merrild kaffe (Vi anbefaler Merrild Specialristet No. 162, der er en fyldig og kraftig kaffe med god dybde og noter af hasselnød, der er perfekt i desserter.) 
1 dl sukker
5 blade husblas
4 stiftpiskede æggehvider
½ liter piskefløde

Sådan gør du:
Læg husblas i blød i kold vand. Varm sukker, kaffe og piskefløde op til kogepunktet.
Klem vandet ud af husblasen, hvorefter du rører dem i den varme sukkerfløde.
Pisk herefter æggehviderne i til det hele har sat sig, og hæld da moussen i dessertglas.

Sæt på køl i et par timer, og nyd et lækkert alternativ til kagen.

Merrild Specialristet no. 162