Kaffemoussekage med chokolade

Chokolade og kaffe hænger meget godt sammen, og i denne chokoladekage forenes smagene på bedste vis, når chokoladebundene pensles med kaffesirup, og moussen smagssættes med såvel chokolade som espresso. Server chokoladekagen med en god espresso eller en stærk stempelkaffe.

Det skal du bruge til kagebunden (4-6 pers.):
55 g smør 
60 g mørk chokolade 70%,  hakket
2 æg delt i blommer og hvider
25 g sukker 
20 g mel 
2 spsk. mandelmel 

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180°.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Smør en kagering med diam. på ca. 18 cm med lidt smør, og sæt den på pladen.
Smelt smørret i en lille gryde. tag gryden af varmen. Tilsæt chokolade.
Brug en gummidejskraber, og rør rundt, til blandingen er ensartet.
Tilsæt æggeblommerne.
Tag en anden skål, og pisk æggehviderne skummende.
Tilsæt sukker, og pisk dem stive.
Vend 1/3 af hviderne i chokoladeblandingen. Resten smides ud.
Sigt melet i, og kom derefter mandelmel i.
Vend det hele sammen, og hæld dejen i den smurte kagering.
Bag den midt i ovnen i ca. 15 min., eller indtil den er hævet op.
Lad kagen afkøle på en bagerist.

Det skal du bruge til kaffesirup:
1⁄2 dl vand 
50 g sukker 
1 kop friskbrygget espresso 
Vi anbefaler Merrild Single Origin Peru eller El Salvador

Sådan gør du:
Bring vand og sukker i kog, og lad det småkoge i 2 min.
Tag gryden af varmen, og tilsæt kaffen. Opbevar siruppen i en tætsluttende beholder i køleskabet.
Placér en ren kagering i samme diameter som kagen på et lille fad.
Fór ringen med et plastikkantbånd eller en strimmel bagepapir.
Læg den bagte kagebund i.
Pensel med et godt stryg af kaffesirup. Stil fadet til side.
Kaffemousse

Det skal du bruge til kaffemousse:
100 g mørk chokolade, min. 60% kakao
180 g piskefløde 
3 æggeblommer
50 g sukker 
4 tsk. kaffe, meget stærk

Sådan gør du:
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad.
Pisk fløden til let skum, og afkøl.
Pisk æggeblommer og sukker skummende. Tilsæt kaffe, og vend den smeltede chokolade i. Vend den letpiskede flødeskum i. Hæld straks derefter moussen over kagebunden.
Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer.
Chokoladeovertræk

Det skal du bruge til chokoladeovertræk:
90 g mørk chokolade 
1,2 dl piskefløde 
30 g glukosesirup 

Sådan gør du:
Hak chokoladen fint, og kom i en skål.
Kog piskefløde og glukosesirup op.
Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør med en gummidejskraber, indtil blandingen er ensartet.
Hæld chokoladeblandingen i en lille, høj beholder, og kør med en stavblender. Sæt stavblenderen skråt ned, og ret den op, før du tænder den. På den måde undgår du luftbobler.
Tag kagen ud af fryseren, og fjern strimlen rundt om kagen.
Stil kagen på en rist. Sæt kagen, så den rager lidt ud over ristens kant.
Begynd fra midten, og hæld chokoladeovertræk over kagen.
Løft kagen af risten med en paletkniv.

Stil kagen på et serveringsfad, og lad den tø op i køleskabet.
Merrild Single Origin PeruMerrild Single Origin El Salvador