Kaffe panna cotta

Panna cotta er en italiensk dessert, der er yderst populær og med god grund! Den lækre bløde dessert har her fået smag af kaffe.

Du skal bruge:
1 dl mælk
3 dl piskefløde
1 dl friskbrygget kaffe (Vi anbefaler at brygge på Merrild Specialristet No. 162, der har fået en mørkere ristning og dermed en kraftigere smag. Kaffen har en god dybde, der giver et godt modspil til den bløde flødesmag.) 
1 vaniljestang
3 blade husblas
70 g flormelis
12 kaffebønner

Sådan gør du:
Hæld mælk, fløde og kaffe i en lille gryde. Tilsæt kornene fra vaniljestangen, og læg også den tomme vaniljestang ned i gryden. Lad blandingen koge ved svag varme i 10 minutter.

Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Læg den udblødte husblas med det vand, som hænger ved, i den varme flødeblanding. Rør til husblassen opløses.

Tilsæt flormelis og pisk til det er jævnt.

Fordel flødeblandingen i små kopper og sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer.

Pynt desserterne med finthakkede kaffebønner, kakaopulver og servér.

Merrild Specialristet no. 162