Kaffe-Macarons

Kaffe er perfekt som det bitre modspil mod de søde macarons. Disse macarons består af mandelbunde med et strejf af kaffe og ganache lavet af kaffe og mørk chokolade.

Det skal du bruge (12 små macarons):
Makronbunde:
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
1/3 tsk. Merrild Instant (Prøv Instant Gold, der har en rund og afbalanceret eftersmag, eller Instant Økologisk med samme velafbalancerede smag baseret på 100% økologisk Arabica.)

Ganache med mørk chokolade og kaffe:
50 g fløde
100 g mørk chokolade
cirka 1 tsk. Merrild Instant Gold eller Merrild Instant Økologisk

Kaffepynt (penselstrøg):
1 tsk. Merrild Instant Gold eller Merrild Instant Økologisk
1 spsk. varmt vand (B)

Sådan gør du:
Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis og Instant-kaffe ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Ganache med mørk chokolade og kaffe:
Hak chokoladen fint.
Hæld fløde og Instant-kaffe i en gryde, bring det i kog og hæld det over chokoladen.
Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.
Afkøl ganachen – indtil den har den ønskede konsistens.
Fyld den i en sprøjtepose, sprøjt en skefuld ud på en bund og top med en anden.

Kaffepynt: Opløs Instant-kaffe i kogende vand, og pensl et tyndt lag kaffe på de færdige macarons. Lad det tørre.

Opbevar dine kaffe-macarons et køligt sted.

Merrild Instant Merrild Instant Økologisk