Irish coffee

Irish coffee er en ægte er en klassiker og perfekt som en afslutning på en god middag, som dessert eller bare til at nyde en kold efterårs- eller vinteraften.
Rygterne siger, at den første Irish coffee blev serveret af Joe Sheridan tilbage i 1942 og at han havde den perfekte opskrift, som han gladeligt delte og som lød således:

Cream as Rich as an Irish Brogue. Coffee as Strong as a Friendly Hand
Sugar, Sweet as the tongue of a Rogue. Whiskey, Smooth as the Wit of the Land.

Det skal du bruge (1 pers):
4 cl whisky
10 cl stærk kaffe (Vi anbefaler at brygge på Merrild Mørk No. 304, der med sine noter af chokolade har en lækker smag, der komplementerer den skarpe whisky godt. Skal det gå stærkt, kan du bruge vores velafbalancerede Instant Økologisk.)
2 tsk let pisket flødeskum
2 tsk brun farin eller kandis

Sådan gør du:
Opvarm et højt glas ved at fylde det med varmt vand, som hældes ud igen.
Hæld whiskey i glasset. Tilsæt sukker og fyld næsten helt op med kaffe. Rør rundt til sukkeret er opløst.

Hæld forsigtigt koldt, letpisket flødeskum i glasset. Gør det evt. over bagsiden af en ske, så det flyder ovenpå.

Tip: Rør ikke rundt. Du får den fulde smag og duftoplevelse ved at drikke den varme kaffe og irske whiskey gennem det kolde flødeskum.

Merrild Mørk no. 304Merrild Instant Økologisk