Genbrug dit kaffegrums

I stedet for at smide dit kaffegrums ud, så kan du genbruge det.

Lav en bodyscrub
Det tager ikke lang tid at lave sin egen kaffe-bodyscrub, og det er sundt for huden. Kaffegrumsen hjælper med at skrubbe døde hudceller af kroppen, og så er kaffegrums fyldt med antioxidanter som giver blød og lækker hud. Se Spinellie’s opskrift på body scrub som er lavet på ØNSK kaffegrums.

Fine og lugtfrie hænder med kaffegrums
Kaffegrums er virkelig smart, hvis du eksempelvis har fået olie på hænderne. Vask dine hænder med vand og kaffegrums – olien forsvinder, og du får samtidig helt bløde hænder. Derudover fungerer kaffegrums rigtig godt som lugtfjerner, hvis du har ordnet fisk, løg eller hvidløg.

Kaffegrums som lugtfjerner
Kender du kun alt for godt lugtgenerne fra en gammelost i køleskabet? Den lugt – eller andre kraftige dufte – kan neutraliseres med en skefuld kaffegrums. Stil en skål med kaffegrums i køleskabet og den vil trække de ubehagelige lugte til sig. Dette trick virker også hvis du har svært ved at komme af med dårlig lugt i sko. Kom tørret kaffegrums i en gammel sok og læg sokken ned i dine sko natten over.

Kaffegrums som gødning
Kaffegrums indeholder kvælstof, som giver god næring til havens planter. Strø kaffegrumsen rundt om planterne i køkkenhaven og vand efter, så næringsstofferne kan sive ned i jorden. Kaffegrumsen er også god til komposten.

Farvel til dræbersnegle og myrer
Hvis din have er plaget af dræbersnegle og myrer, så kan du sprede lidt kaffegrums ud på jorden. Sneglene og myrer er nemlig ikke vilde med koffein, så de bliver væk!

Kaffegrums mod hvepse
Det her er smart trick op til hvepsesæsonen! Brænd lidt kaffegrums af, når du sidder med venner og familien i haven eller på terrassen. Fòr et ildfast fad med sølvpapir, læg noget tørt kaffegrums ned i hulningen og sæt ild til det. Efter få minutter vil alle hvepse være forduftet.

Rens potter og pander med kaffegrums
Søger du et alternativ til de skrappe kemiske rengøringsmidler? Prøv med noget kaffegrums, lidt vand og en grydesvamp og skrub dine fedtede og beskidte pander og gryder. Du vil blive overrasket over, hvor effektivt det er. Det samme nummer kan du i øvrigt også udføre på en grillrist.

Gør kødet mere mørt
For at give dit grillmad lidt ekstra smag, tilsæt en spiseskefuld kaffegrums i marinaden når du marinerer kød. Det kommer ikke til at smage af kaffe, men giver en mild røget smag og gør kødet mørt.

Loppekur til hunden.
Tilsæt lidt kaffegrums i hundeshampooen og vask som normalt. Lopper er ikke vilde med kaffe!

Lokke orme til
Orme er måske ikke noget, du vil have ind i huset, men de er fremragende for din have. Orme elsker kaffegrums og er som et naturligt gødningsmiddel.