Café Latte – en populær klassiker

En ”latte” er vel nok en af de mest populære kaffedrikke. Den stammer fra Italien og kan kort beskrives som ”kaffe med mælk”. Den kaldes også Espresso Latte, er en af de mest populære kaffedrikke på caféer. Cafè Latte ligner lidt den franske Cafè au Lait, men her bruges kaffe i stedet for espresso.

Den består af: 1/3 espresso og 2/3 skummet, cremet varm mælk (ca. 65 °C).

Du skal bruge:
Friskkværnet espresso kaffe
Vi anbefaler Merrild Single Origin Peru eller El Salvador.
Mælk, mælkekande

Sådan gør du:
Bryg din espresso, skum derefter mælken til kaffen (gerne i en mælkekande med en mælkeskummer).
Hæld mælken i midten af koppen med kaffe – og sørg for at der er 3-4 cm fri til skummen. Tag en spiseske og træk skum ud af kanden.

Man kan pynte med rørsukker på toppen af din Latte

Rejser du til sydligere himmelstrøg, vil du opleve, at Cafè Latte er en typisk morgendrik.
Den kan kendes på sin karakteristiske cremefarve og mælkeskum på toppen.

Merrild Single Origin PeruMerrild Single Origin El Salvador