Flødeboller med kaffe

Findes der noget bedre end en lækker hjemmelavet flødebolle? Det tror vi ikke. Her får du opskriften på en rigtig syndig en af slagsen, som smager himmelsk med et tvist af kaffe og karamel.

Det skal du bruge:
50 g friskbrygget kaffe (stærk) (Vi anbefaler Signature Blend No. 64, som er fuld af høj intensitet og en dejlig sødme, der passer perfekt til karamelsmagen.)
125 g sukker
1 vaniljestang
60 g glukosesirup
75 g æggehvider
1 tsk. salt
1 tsk. Merrild Instant eller malede kaffebønner
20-30 stk. bunde (antal afhænger af størrelsen. Brug fx mini-vafler eller nøddesmåkager)
250 g god, mørk chokolade
Evt. hakkede chokolade eller nødder til pynt.

Sådan gør du:
Hæld den stærke kaffe, det meste af sukkeret (gem én spsk.), vaniljestangen og glukosen i en gryde. Bring det i kog ved middel til høj varme. Lad blandingen koge til den når 117-118 grader (det tager ca. 10-15 minutter, og massen skal have konsistens som sirup.)

Pisk æggehviderne stive med salt og 1 spsk. sukker, mens sukkerblandingen koger.

Hæld sukkerblandingen forsigtigt i æggehviderne under konstant piskning med en elpisker. Fortsæt med at piske, indtil skummet er blankt og sejt og nedkølet (ca. 10 minutter.)

Pisk skummet med Merrild Instant (eller malede kaffebønner) og kom det i en sprøjtepose.

Sprøjt skum ud på hver bund, så du får en høj top på dine flødeboller.
(TIP: Har du ikke en sprøjtepose liggende, kan du også smøre skummet på med en dejskraber.)

Lad flødebollerne stå 2-4 timer ved stuetemperatur. Jo længere de får lov at stå, jo fastere bliver skummet.

Til sidst skal du overtrække flødebollerne med chokolade. Der er flere måder, du kan gøre dette på. Du kan smelte chokoladen og dyppe flødebollerne heri (kræver mere chokolade), sætte flødebollerne på en rist eller en hulske og overhælde med chokolade, eller pensle chokoladen på.

Drys evt. med nødder, hakket chokolade eller andet pynt, og lad chokoladen størkne.

Så er der serveret!

Merrild Signature Blend no. 56Merrild Signature Blend no. 64