Flamberede bananer med caribisk kaffesauce

Få smagen af Caribien helt ind i spisestuen og imponér dine gæster til festen med denne lækre dessert, der uden tvivl får dig til at drømme om strand, drinks og sol.

Det skal du bruge:
6 bananer
40 g smør
50 g mørk farin
½ dl stærk kaffe (Vi anbefaler Merrild Single Origin fra El Salvador, der har skønne noter af karamel og hasselnød, som står perfekt til den skarpe rom og søde farin.)
4 spsk. mørk rom
Is til serveringen

Sådan gør du:
Skræl bananerne, og skær dem i halve på langs.
Smelt smørret på en stegepande ved moderat varme. Læg bananerne på panden, og steg dem først 1,5 minutter på den ene side og derefter 1,5 minutter på den anden side.
Drys farinen over bananerne, og tilsæt kaffen. Steg videre med jævnlig omrøring i 2-3 minutter (til bananerne er møre).
Hæld rom på panden, og bring den i kog. Vip panden, og antænd rommen (med en lang tændstik). Så snart flammerne dør ud, serveres bananerne med is til.

En gammel flamme du ikke lige sådan glemmer igen. Velbekomme!

TIP: Kan også serveres med kaffe- eller kokos-is.
Prøv også vores opskrift på kaffesorbet her.

Merrild Single Origin El Salvador