Espresso Shot

Mmmh. Den lille intense espresso er basen i alle de lækreste sommerkaffer. Brug den i en iskaffen, i kaffecocktailen eller nyd den i ren form.

Du skal bruge:
Ristede kaffebønner (Afgassede)
(Vi anbefaler Merrilds Signature Blend No. 64 Espresso med de lækreste og mest intense kaffebønner for at få den helt rigtige smag.)
Espressomaskine
Espressokværn
Tør klud
Stamper
Stampemåtte
Rengøringspulver
Rengøringsredskaber

Sådan gør du:
1. Fyld den rene espressomaskine med frisk vand og kværnen med bønner, der er afgasset siden ristningen. Lad maskinen og filteret blive opvarmet.
2. Tør kurven i portafilteret (kurveholderen) ren med en tør klud, så der ikke er rester af kaffepulver.
3. Skyl vand gennem gruppehovedet (vandtilførslen) for at stabilisere temperaturen og skylle eventuelle kafferester væk.
4. Mal kaffen og doser mellem 16g og 20g i kurven afhængig af dens størrelse.
5. Fordel kaffen jævnt og blidt ved at ryste portafilteret eller slå det roligt mod bordet.
6. Brug en stamper, der passer i størrelsen til din kurv. Pres kaffen ned med et fast skub for at skabe en skive med ensartet tykkelse.
7. Sæt portafilteret i gruppehovedet og sæt straks pumpen til at brygge ved at bruge volumenknappen til ønskede mængde.
8. Placér en opvarmet espressokop under tudene.
9. Kaffen skal løbe igennem efter 5-8 sek., dryppe og have en dyb brun eller gylden farve, der lysner efterhånden. Du bør trække omkring 50 ml ud på omkring 25-30 sek. inklusiv cremaen.

Rengøring af maskinen:
1. Sæt kopperne til side og fjern portafilteret fra gruppehovedet.
2. Bank den brugte skive ud af portafilteret, og tør det rent med en tør klud.
3. Spul vand på gruppehovedet for at fjerne eventuelle kafferester på overfladen, og gør tudene rene med det samme. Sæt portafilteret tilbage på gruppehovedet for at holde det varmt til næste shot.

Merrild Signature Blend no. 56Merrild Signature Blend no. 64