Double Chocolate Muffins

Chokolade med masser af knas i en luftig og lækker muffin. Så simpelt og alligevel uimodståeligt. Bag disse svampede og saftige chokolademuffins, hvor der er dobbelt op på chokoladen. En himmelsk dessert eller eftermiddagskage, der er let at bage.

Det skal du bruge:
300 g mel
75 g usødet kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
¼ tsk. salt
1 tsk. vaniljeekstrakt (eller kornene fra en vaniljestang)
250 g rørsukker
2 ½ del kærnemælk
1 spsk. stærk kaffe (Vi anbefaler at bruge Signature Blend No. 56 Balanced Roast, som frigiver en afbalanceret kaffesmag med en lækker frugtagtig eftersmag, der komplementerer den usødede kakao godt.)

Frosting:
200 g flødeost
3 dl fløde
40 g sigtet flormelis
Korn fra en vaniljestang

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 220 grader. Sæt risten i midten af ovnen.
Bland mel, kakaopulver, natron, salt, vanilje, sukker og chokolade sammen.
Bland de våde ingredienser i en anden skål. Lav en lille fordybning i melblandingen, og hæld den våde blanding heri. Vend forsigtigt dejen sammen (må ikke røres.) Fordel dejen i store muffinforme, og drys dem med den hakkede chokolade. Bag kagerne i ca. 15-18 min. De skal være bløde, men ikke give for meget efter, når du trykker dem på toppen. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Frosting:
Hæld alle ingredienserne i en skål og pisk det sammen, indtil det når en flødeskumsagtig konsistens. Giv evt. frostingen dobbelt op med smeltet lys chokolade eller chokoladesauce.

Velbekomme!

Merrild Signature Blend no. 56Merrild Signature Blend no. 64