Chokoladekage med kaffe og mokkamousse

Den der helt vildt intense chokoladesmag blandet med en kaffe er svær at modstå. Særligt når den er pakket ind i en blød og lækker chokoladekage, hvis smage springer som en bombe i munden. Kast dig ud i nye bage-eventyr med denne chokoladekage med kaffesmag og en lækker luftig mokkamousse.

Det skal du bruge:
200 g rørsukker
1 1/3 dl stærk kaffe (Vi anbefaler Merrild Signature Blend No. 56, som er et velafbalanceret blend med masser af smag og sødme, der står godt til den mørke chokolade)
225 g smør
250 g mørk chokolade
4 æg
Springform på 20 cm i diameter
Kakaopulver til pynt

Mokkamousse:
100 g mørk chokolade, min 60% kakao
1,8 dl piskefløde (eller 180 g)
3 æggeblommer (eller 60 g)
50 g sukker
4 tsk. espresso (Vi anbefaler Merrild Signature Blend No. 64 Espresso, som har en mere intens og mørk kaffesmag, der komplementerer den bitre mørke chokolade godt.)

Sådan gør du:
Kom rørsukker og kaffe i en gryde. Kog det op til en sirup.
Hak chokoladen og bland det og smørret ned i siruppen. Tag gryden af varmen, og lad det smelte stille og roligt. Stil det til side og lad blandingen afkøle, til den er håndvarm.
Tilsæt et æg ad gangen og rør dejen helt jævn og glat.
Læg bagepapir i springformen og fordel dejen heri.
Bag kagen ved 170 grader i en forvarmet ovn i 50-55 minutter. Kagen må gerne være lidt klæg i midten.
Afkøl kagen og stil den gerne på køl.

Mokkamousse:
Hak den mørke chokolade og smelt den over et vandbad.
Pisk fløden til en let flødeskum og sæt den på køl.
Pisk æggeblommer og sukker helt skummende og luftigt.
Tilsæt kaffen.
Vend den smeltede chokolade i, vend til sidst flødeskummet i.
Hæld moussen over chokoladekagebunden og glat den pænt ud.
Stil chokoladekagen på køl i minimum 2 timer, så den når at sætte sig.

Pynt til sidste med sigtet kakaopulver. Velbekomme!

Merrild Signature Blend no. 56Merrild Signature Blend no. 64