Bryg den perfekte espresso

Her kommer den ultimative guide til den perfekte espresso + fif til hvis du skal springe over hvor gærdet er lavest

Du skal bruge:
Ristede kaffebønner (Afgassede)
(Vi anbefaler Merrilds Signature Blend No. 64 Espresso med de lækreste og mest intense kaffebønner for at få den helt rigtige smag.)
Espressomaskine
Espressokværn
Tør klud
Stamper
Stampemåtte
Rengøringspulver
Rengøringsredskaber

Sådan gør du:
1. Fyld den rene espressomaskine med frisk vand og kværnen med bønner, der har hvilet en uge eller to og er afgasset siden ristningen. Lad maskinen og filteret blive varmet godt op.
2. Tør kurven i portafilteret (kurvegholderen) ren med en tør klud, så der ikke er kaffepulver, der bliver brygget på igen.
3. Skyl noget vand gennem gruppehovedet (vandtilførslen) for at stabilisere temperaturen og skylle eventuelle kafferester væk.
4. Mal kaffen og doser mellem 16g og 20g i kurven afhængig af dens størrelse og din foretrukne opskrift.
5. Fordel kaffen jævnt og blidt ved at ryste portafilteret eller slå det blidt mod bordet. Brug et redskab til at fordele kaffen.
6. Brug en stamper, der passer i størrelsen til din kurv. Pres kaffen ned med et fast skub for at skabe en skive med ensartet tykkelse.
7. Sæt portafilteret i gruppehovedet og sæt straks pumpen til at brygge ved at bruge volumen knappen til ønskede mængde.
8. Placér en opvarmet espressokop under tudene.
9. Kaffen skal komme efter 5-8 sek., dryppe og løbe med en dyb brun eller gylden farve, der lysner efterhånden som bryggen bliver lavet. Du bør trække omkring 50 ml ud på omkring25-30 sek. inklusive cremaen.

Rengøring af maskinen:
1. Sæt kopperne til side og fjern portafilteret fra gruppehovedet.
2. Bank den brugte skive ud af portafilteret, og tør det rent med en tør klud.
3. Spul noget vand på gruppehovedet for at fjerne eventuel kaffe på overfladen, og gør tudene rene med det samme. sæt portafilteret tilbage på gruppehovedet for at holde det varmt til næste shot.

Merrild Signature Blend no. 56Merrild Signature Blend no. 64