Brød med kaffegrums

Overrask dine brunch- eller frokostgæster ved at pifte dit hjemmelavede rugbrød op på en kafferest – dette komplimenterer generelt brød rigtig fint.

Du skal bruge:
340 g vand
30 g kaffegrums
25 g rapsolie
15 g honning
140 g solsikkekerner
90 g hørfrø
70 g sesamfrø
150 g havreryn, finvalset
35 g loppefrøskaller
10 g salt

Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
Pres dejen i en smurt rugbrødsform. Lad brødet stå tildækket i minimum 3 timer, inden det skal bages – du kan også røre brødet sammen dagen i forvejen og lade det stå på køl natten over.

Bag først brødet ved 180°C i 20 min.
Vend dernæst brødet ud af formen og bag det yderligere 35 min. ved 180°C.
Brødet skal afkøles, inden det skæres i skiver.

Velbekomme

Merrild Koffeinlet no. 266Merrild Økologisk no. 806