Bagt rødkål med kaffe

Lækkert tilbehør til din aftensmad eller som en frokost.

Du skal bruge:
1 lille rødkål (ca. 600 g)
1 stort rødløg (ca. 210 g)

Marinade:
1½ dl stærk kaffe
Vi anbefaler Merrild Mørk no. 304
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
¼ dl æbleeddike
1 spsk. olie
1½ tsk. salt
peber
25 g tørrede tranebær

Pynt: Evt. bredbladet persille

Sådan gør du:
Fjern stokken fra rødkålen, og snit kålen groft.
Skær rødløget i tynde både.
Pisk marinaden sammen, og vend grøntsagerne i den.
Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.
Hak tranebær groft, og drys dem over.

Dæk fadet med stanniol.
Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min. ved 200 ͦ C

Drys evt. bredbladet persille over grøntsagerne lige inden servering.

Servering
Server bagt rødkål med kaffe som tilbehør til f.eks. andebryst, flæskesteg, frikadeller eller som tilbehør til frokost.

Merrild Mørk no. 304