Bagt rødkål med kaffe

Lækkert tilbehør til din aftensmad eller som en frokost.

Du skal bruge:
1 lille rødkål (ca. 600 g)
1 stort rødløg (ca. 210 g)

Marinade
1½ dl stærk kaffe
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
¼ dl æbleeddike
1 spsk. olie
1½ tsk. salt
peber

25 g tørrede tranebær

Pynt: Evt. bredbladet persille

Sådan gør du:
Fjern stokken fra rødkålen, og snit kålen groft.
Skær rødløget i tynde både.
Pisk marinaden sammen, og vend grøntsagerne i den.
Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.
Hak tranebær groft, og drys dem over.

Dæk fadet med stanniol.
Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min. ved 200 ͦ C

Drys evt. bredbladet persille over grøntsagerne lige inden servering.

Servering
Server bagt rødkål med kaffe som tilbehør til f.eks. andebryst, flæskesteg, frikadeller eller som tilbehør til frokost.