Brygning

For rigtig mange mennesker er kaffebrygning forbundet med lige så stor glæde som kaffedrikning. For nogle er det nærmest en helt religion og for andre er det et hyggeligt ritual.

For at få den bedste kop kaffe, er der nogle få gode råd, som er værd at følge:

  1. Friskmalet kaffe giver den bedste smag
  2. Brug helst kaffen i løbet af 1-2 uger
  3. Kaffeposen holdes tæt lukket efter åbning og opbevares bedst i en tæt og lukket kaffedåse - gerne i køleskab
  4. Benyt den rette dosering - vi anbefaler 6-7 g pr. kop a 1,5 dl
  5. Brug altid frisk koldt vand. Vand udgør op til 98% af en kop kaffe, så vandets kvalitet vil påvirke smagen
  6. Brug ikke for vamt vand - den bedste temperatur er omkring 93 grader. 
  7. Uanset bryggemetode, skal dit bryggeudstyr være helt rent

Nedenfor kan du læse lidt, om de forskellige bryggemetoder. God fornøjelse!

  • FILTERKAFFEMASKINE

    Filterkaffemaskinen står stadig rundt i rigtig mange køkkener og er altid klar til at lave en god kop kaffe. Du skal blot sørge for, at kaffekanden og filterholderen er rene og huske at afkalke din kaffemaskine jævnligt.

    Dosering er kaffe kommer meget an på smag - vi anbefaler 6-7 g kaffe pr. kop a 1,5 dl.

    Lav kaffen, når du vil drikke den og lad den ikke stå på kaffemaskinens varmeplade eller i termokanden for længe.